Končno prišel čas za Gruzijo!

Vabimo Vas, da se nam pridružite na
enkratnem potovanju v Gruzijo, kjer bomo imeli ekskluzivno priložnost okusiti
gruzijska vina. Ker je na voljo samo omejeno število mest, bi Vas prosili, da
nam čim hitreje sporočite in si zagotovite mesto.

Med potovanjem bomo raziskovali osupljive pokrajine, uživali v okusni lokalni kuhinji in seveda okusili nekaj izvrstnih vin, ki jih regija lahko ponudi. V nadaljevanju je podan itinerar.

Odhod: 23. Maj 2023

1. Dan / let proti GRUZIJI

Let v večernih urah iz Ljubljane preko Istanbula v Tbilisi. Prihod v Kutaisi v jutranjih urah 24.5.

2. Dan / KUTAISI

Po zajtrku si bomo ogledali samostan Gelati iz 11. stoletja, ki je bil dolga leta center znanosti in kulture v Gruziji in spada pod UNESCO-vo zaščito. Ustavili se bomo še v manjšem samostanu Motsameta, ki je slikovito nameščen na skalnem rtu v zavoju reke Ckalcitela. Po ogledu sledi kosilo z degustacijo vin ter ogled družinski kleti Ramaza Nikoladzeja, kjer pridelujejo vino v glinenih posodah – qvevrijih iz avtohtonih vrst tsitska in tsolikouri. Popoldan je čas za ogled mestnih znamenitosti vključno s katedralo Bagrati. Zvečer sledi tradicionalna gruzijska večerja v restavraciji Kvamli.

3. Dan / KUTAISI – MTSKHETA – TELAVI

Po zajtrku se bomo odpravili iz Kutaisija proti Telaviju. Na poti bomo obiskali vinsko klet Iago, kjer bo kosilo z degustacijo vin. Vina so biološko pridelana v kvevrijih iz avtohtone sorte Chinuri. Po kosilu sledi ogled mesta Mtskheta, enega najstarejših mest in kulturnega in verskega središča Gruzije ter ogled UNESCO zaščitene cerkve Jvari iz 6. stoletja, ki s svojo lego ponuja izjemen pogled na Mtskheto in sotočje rek Aragvi in Mtkvari. Sledi pot v Telavi in nastanitev ter večerja v hotelu Chateau Mere.

4. Dan / TELAVI 

Dopoldne si bomo ogledali samostan in katedralo Alaverdi, katere začetki segajo v 6. stoletje ter obiskali njihovo vinsko klet, nato pa se bomo odpravili naprej do samostana Nekresi, ki stoji visoko na hribu s pogledom na dolino Alazami. Sledi kosilo v hotelu Chateau Mere, potem pa postanek v Tsinandaliju, kjer bomo obiskali posestvo, ki se ponaša s čudovitim vrtom, muzejem in vinsko kletjo in je nekoč pripadalo slavni družini Chavchavadze. Zvečer se vrnemo v Chateau Mere na večerjo z degustacijo vin.

5. Dan / TELAVI – SIGNAGHI – SAGAREJO – TBILISI 

Po zajtrku začnemo z ogledom mesta Telavi ter z obiskom lokalne tržnice. Zapeljali se bomo do mesta Sighanghi, ki ga imenujejo tudi mesto ljubezni. Ponaša se z lepo arhitekturo, obzidjem in krasnim pogledom na dolino Alazani. Sledi kosilo in degustacija vin pri vinarju Johnu Okru. Dan nadaljujemo z obiskom vinske kleti Lapati wines v mestu Sagarejo, kjer pridelujejo naravna peneča vina na gruzijski tradicionalni način s kančkom francoskega pridiha.

Sledi vožnja v Tbilisi in nastanitev v hotelu Moxy.

6. Dan / TBILISI 

Po zajtrku se bomo odpravili na potep po prestolnici Gruzije. Tbilisi je mesto kontrastov, ki je skozi svoj obstoj doživelo številne invazije, vendar kljub temu še vedno uspe prikazati svojo burno zgodovino in bogato kulturo, prepleteno z evropskim in azijskim vplivom. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru ter zavili na slovito ulico Shardeni, ki je znana po številnih kavarnah, restavracijah, vinskih kleteh in trgovinicah s spominki. Naš ogled se bo nadaljeval z vožnjo na mestni grič Mtatsminda, kjer kraljuje kip “mame Gruzije” in ponuja panoramski pogled na glavno mesto. Tam bomo pojedli tudi kosilo. Čas po kosilu bo namenjen prostemu raziskovanju mesta, zvečer pa sledi večerja v restavraciji Rigi.

7. Dan / TBILISI 

Zadnji dan je prost, večer pa je rezerviran za tradicionalno gruzijsko večerjo v restavraciji Ethno Tsiskvili, kjer bodo za popestritev poskrbeli plesalci gruzijskih narodnih plesov.

8. Dan / LET V LJUBLJANO

Let v zgodnjih jutranjih urah preko Istanbula v Ljubljano. Predviden prihod okoli 8. ure zjutraj.

CENA NA OSEBO – 1980,00 EUR

CENA VKLJUČUJE:

Povratno letalsko vozovnico v ekonomskem razredu z vključeno oddano prtljago do 23 kg, 6 nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* s polnim penzionom; , prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, lokalne vodnike, vstopnine, priprava in organizacija potovanja.

DOPLAČILO / NEOBVEZNO: 

Riziko odpovedi v primeru bolezni v višini 6,65% (vključno s Covid – 19 zavarovanjem) v višini 132 EUR // zdravstveno zavarovanje v tujini z Zavarovalnico As (22,63EUR za zavarovanje do višine 100.000) v višini 22,63 EUR.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *