Istenič v Ameriki

Januar 20, 2024.

To je bil datum, ko smo se odpravili čez Atlantski ocean do Združenih držav Amerike.Skupaj z nekaterimi vinarji smo se združili, da američanom predstavimo vse kar ima Slovenija dobrega za ponudit. Vodene degustacije so potekale v kar 4 različnih zveznih državah – Texas (Dallas), Illinois (Chicago), New York (New York) ter Washington D.C.

Pot je bila kar pestra, vendar prav tako je bila pestra naša ponudba penin – za predstavitev smo izbrali 4 penine iz premium linije: No.1, Gourmet Rose (2018), Cuvee Natura ter Rare. 

Na vsaki degustaciji so bili prisotni tako uvozniki, distributerji kakor tudi lastniki raznih restavracij. Vsi so bili navdušeni nad našimi mehurčki, so kar želeli večkrat poskusiti naše vzorce, vendar je bila zaloga penin omejena (note to self: prinesi več vzorcev).

Predstavitve so vodili izurjeni sommelierji, za kakšno dodatno informacijo glede penin smo pa vskočili tudi vinarji. Po predstavitvi smo imeli priložnost, da se pogovorimo z obiskovalci dogodkov in s tem pridobili trenutno sliko ameriškega trga ter mnenja o peninah. 

Čeprav smo zdaj nazaj v Sloveniji, se pogovori nadaljujejo. 

Če želite spremljati našo pot in dogajanje v Ameriki lahko to naredite z obiskom spletne strani Wines of Slovenia (<- klikni sem).

Thank you America, let’s stay in contact.