2. enologov izbor penin v letu 2019

10. 06. 2019

Spoštovani član Kluba ljubiteljev penin,
 
Končno smo dočakali bolj tople poletne dni. Po hladni pomladi je sedaj čas za večerno uživanje na terasi. Poleg dobre družbe se prilega tudi dobro ohlajena penina ali vinski cocktail. Za vas smo pripravili nekaj novosti, ki Vam jih želimo predstaviti v tem izboru. Za drugo trimesečje penin smo torej za Vas pripravili:
 
~ Penino Prestige extra brut 2013 (Decanter srebrna medalja)
~ Gin fizz (Novo 2019)
~ A Sprizz (Novo 2019)

Prestige extra brut 2013 (Decanter srebrna medalja)
To prefinjeno vino, pridelano le v posebnih letih, je sestavljeno iz 60 % chardonnaya za nežnost in 40 % modrega pinota za krepko telo in strukturo. Dolgo ležanje na kvasovkah mu zagotavlja resnično slojevitost in globino z notami piškotov in svežega kruha, ki bogatijo okuse medu, limone in jabolka, ter dolg pookus. Odlično za posebne dogodke in praznovanja.

Gin fizz
Gin fizz je aromatizirana pijača na osnovi penečega vina pridelana po klasični metodi ter z dodatkom naravnih esenc. Je odličen aperitiv. Postrežemo jo dobro ohlajeno samostojno ali z dodatkom mineralne vode ali sodavice po lastnem okusu.

A Sprizz
A Sprizz je vinski cocktail iz penečega vina, naravne zeliščne arome, sladkorja in vode ter je obarvan z živilskim barvilom. Zaradi grenko sladkega okusa je zelo primeren kot aperitiv, z dodatkom nekaj kock ledu pa služi kot odlična long drink pijača.
Po dve steklenici Prestige extra brut 2013, Gin fizz in A sprizz Vas čakajo med 10.06.2019  in 14.06.2019 v naših specializiranih trgovinah v Ljubljani na naslovu Celovška cesta 72 in na Bizeljskem, Stara vas 7.
 
V kolikor Vam jih v tem času ne bo uspelo prevzeti, Vam jih bomo brezplačno dostavili na Vaš naslov. Cena izbora penin znaša 75,60 €. Če želite tokrat pošiljko preskočiti ali jo spremeniti nam to prosim sporočite.
 
POMEMBNO! - Članom kluba ki ste se odločili za letno članarino, pošiljamo »enologov« izbor zgolj informativno; prevzem, pošiljka in cena pa seveda za Vas ne veljajo. Če pa želite prevzeti paket, pa nam to seveda sporočite.
 
Hvala in lepo pozdravljeni.
S spoštovanjem,
Tomaž Bakšič, Istenič d.o.o.