4. enologov izbor penin v letu 2018

10. 12. 2018

Tokrat smo za Vas pripravili nakaj posebnosti.

Kot je že običajno Vam ob koncu leta pripravimo nekaj posebnosti. Letošnje leto je minilo v znamenju praznovanja 50. obletnice proizvodnje penin Istenič. 28. septembra smo na Bizeljskem praznovali v odlični družbi tujih in domačih gostov. Letošnja trgatev je bila opravljena že v avgustu, vino pa je sedaj že skoraj pripravljeno na polnitev. Zelo se veselimo novega letnika 2018, ki bo na voljo šele leta 2021.Za tokratni izbor penin smo pripravili naslednje posebnosti:

Penina Passion 2009:

Nežne zlatorumene barve. Številni mehurčki, ki so živahni, hitri, drobnejši. Cvetica je umirjena, dozorela, "modra", pri čemer ne mislimo na barvo. Suho cvetje, med, nekoliko po praženem, tudi po podrasti, šampinjonih. V ustih je popolnoma suho, kisline so izjemno visoke, za koga morda preveč, za tiste, ki imajo radi chablis, mozelo in šampanjce, pa bodo samo zamahnili z roko. Lažjega telesa, polnega okusa, še posebej za sramežljivo sorto rumeni plavec. Pookus je dolg, nekoliko posuši usta, po medenjakih. Pove, da je vino že popolnoma dozorelo in bodo primarne arome počasi izginile. Kakšno bo vino v nadaljevanju ne vemo, saj nimamo izkušenj z zorjenimi rumenimi plavci, a radovedni bodo uživali. Vino je poklon sorti, zato kapo dol. Redna cena penine je 54,00EUR

Penina No.1 1,5l MAGNUM:

Poimenovana po mestu vratarja, na katerem je Janez igral med svojo nogometno kariero. Gre za mešanico, pridelano iz 60 % chardonnaya ter 30 % rumenega plavca in 10 % modrega pinota izključno iz najboljših letnikov. Za to prekrasno suho vino so značilne note limonove lupinice, kuhane hruške, opečenca, ki izvirajo iz triletnega ležanja na kvasovkah, ter dolgotrajnost mehurčkov.Je odličen aperitiv, izvrstno pa se tudi ujema s predjedmi iz dimljene ribe. Magnum steklenica ponuja nekaj posebnega. Redna cena penine je 39,00EUR

Penina Gourmet rose brut 2015:

Čisti modri pinot, pridelan le iz najboljših letnikov in najboljšega samotoka, ki mu daje vabljivo svetlorožnato barvo. Še vedno je mladosten, poleg tega pa kaže potencial za dolgo staranje. Njegove vabljive note malin in rdečega sadja plemenitijo piškotni pridihi in živahni, dolgotrajni mehurčki.

Elegantna izbira za sprejem gostov ali serviranje ob prigrizkih ali dimljenem lososu. Penina je bila v zadnji številki revije Dolcevita ocenjena kot najboljša penina 2018. Redna cena penine je 15,00EUR

Steklenica penine Passion 2009, steklenica No.1 1,5l MAGNUM in 2 steklenici Gourmet rose brut 2015 Vas čakajo med 10.02.2018 in 14.12.2018 v naših specializiranih trgovinah v Ljubljani na naslovu Celovška cesta 72 in na Bizeljskem, Stara vas 7.

V kolikor Vam jih v tem času ne bo uspelo prevzeti, Vam jih bomo brezplačno dostavili na Vaš naslov. Cena izbora penin znaša 110,70 €. Če želite tokrat pošiljko preskočiti ali jo spremeniti nam to prosim sporočite.

POMEMBNO! - Članom kluba ki ste se odločili za letno članarino, pošiljamo »enologov« izbor zgolj informativno; prevzem, pošiljka in cena pa seveda za Vas ne veljajo. Če pa želite prevzeti paket, pa nam to seveda sporočite.

Hvala in lepo pozdravljeni.

S spoštovanjem,

Tomaž Bakšič
Istenič d.o.o.