3. enologov izbor penin v letu 2018

03. 10. 2018

Spoštovani član Kluba ljubiteljev penin,

Letošnje jubilejno leto 2018 se odvija v velikem slogu. Za nami je 50 trgatev, ki smo jo zaključili v preteklih dneh. 50 trgatev za penine je znak tradicije in mejnik novega ustvarjanja. Prav nobena nova trgatev ni enaka trgatvi, ki so bile pred njo. Vsaka je nekaj posebnega in prinaša nov izziv kletarjem in enologom. Na prve mehurčke letnika 2018 pa bo potrebno še malo počakati. Za tretje trimesečje penin smo torej za Vas pripravili:

~ penino Barbara jubilejna polnitev (novost)

~ penino Gourmet rose 2011

~ penino Rare (novost)

 Barbara jubilejna polnitev

Jubilejna Barbara je osnovna linija Isteničevih penin, izdana ob 50 obletnici Isteničevih penin.

Pridelana iz sort laškega rizlinga, chardonnaya in rumenega plavca. Okus penine je podoben prvi izdaji penine Barbara letnika 1968. Na kvasovkah je zorela 24 mesecev. Penina Barbara je vino za družabnost, primerno za vsako jed, nepogrešljivo ob pogostitvah. Temperatura serviranja: 4-6°C. Redna cena penine je 12,99€

 Gourmet Rose brut 2011

Zelo suha rose penina, pridelana iz samotoka modrega pinota odličnega letnika 2011. Modri pinot daje penini poln okus in karakterističen osnovni buket, dolgo ležanje na kvasovkah pa plemenit okus.

Najboljša je, če jo ponudimo kot aperitiv v visokih kozarcih za penino, da lahko poleg iskrivih mehurčkov opazujemo tudi njeno značilno oranžno-rdečkasto barvo. Penino Gourmet rosé brut ponudimo ohlajeno na 6°C k teletini, ribam, školjkam in mlademu siru. Redna cena penine je 15,00€

 Rare

Rare: je zelo posebna penina narejena iz sorte rumeni plavec v stilu oranžnih vin. Penine je pridelana iz letnika 2014, ki je bil maceriran in iz letnika 2015, ki je bil pridelan po klasičnem postopku. Penina ima zelo nizko vsebnost žvepla, zato jo priporočamo popiti v roku 1 meseca. Je penina brut nature za sladokusce in poznavalce. Redna cena penine je 30,00€.

Po dve steklenici jubilejne penine Barbara, Gourmet rose 2011 in Rare Vas čakajo med 03.10.2018  in 08.10.2018 v naših specializiranih trgovinah v Ljubljani na naslovu Celovška cesta 72 in na Bizeljskem, Stara vas 7.

V kolikor Vam jih v tem času ne bo uspelo prevzeti, Vam jih bomo brezplačno dostavili na Vaš naslov. Cena izbora penin znaša 104,39 €. Če želite tokrat pošiljko preskočiti ali jo spremeniti nam to prosim sporočite.

POMEMBNO! - Članom kluba ki ste se odločili za letno članarino, pošiljamo »enologov« izbor zgolj informativno; prevzem, pošiljka in cena pa seveda za Vas ne veljajo. Če pa želite prevzeti paket, pa nam to seveda sporočite na tomaz.baksic@istenic.si.

Hvala in lepo pozdravljeni.

S spoštovanjem,

Tomaž Bakšič

Istenič d.o.o.