Pridelava penin

Skrb za kakovost se začne že v vinogradu.

Visoki kvaliteti naših penin botruje seveda ob vsem naštetem tudi najsodobnejša tehnologija, ki v leta 1995 zgrajeni novi kleti daje optimalne rezultate. V kleti smo uvedli naslednje postopke:

  • dosledno kontrolo pri prevzemu grozdja, ki mora biti zdravo, primerno zrelo in nepoškodovano
  • pnevmatično oziroma vaakumsko stiskanje grozdja in odvajanje samotoka
  • 100 % razsluzevanje s hlajenjem s pomočjo toplotne črpalke
  • nadzorovano vrenje pri 18° C, da se ohranijo primarne arome, pri čemer uporabljajo specialne lovilce arom – kondenzatorje, ki s plini izločene arome ponovno utekočinijo in vračajo v vrelno posodo
  • sodobno kletarsko tehnologijo, ki omogoča, da je vsako leto do konca januarja vsa zaloga vin pripravljena za finalizacijo v peneča vina
  • usposobili zorilne kleti za 500.000 steklenic, kjer penine zorijo v najboljših razmerah.