Pridelava penin
Skrb za kakovost se začne že v vinogradu.
Visoki kvaliteti naših penin botruje seveda ob vsem naštetem tudi najsodobnejša tehnologija, ki v leta 1995 zgrajeni novi kleti daje optimalne rezultate. V kleti smo uvedli naslednje postopke:
-
dosledno kontrolo pri prevzemu grozdja, ki mora biti zdravo, primerno zrelo in nepoškodovano
-
pnevmatično oziroma vaakumsko stiskanje grozdja in odvajanje samotoka
-
100 % razsluzevanje s hlajenjem s pomočjo toplotne črpalke
-
nadzorovano vrenje pri 18° C, da se ohranijo primarne arome, pri čemer uporabljajo specialne lovilce arom – kondenzatorje, ki s plini izločene arome ponovno utekočinijo in vračajo v vrelno posodo
-
sodobno kletarsko tehnologijo, ki omogoča, da je vsako leto do konca januarja vsa zaloga vin pripravljena za finalizacijo v peneča vina
-
usposobili zorilne kleti za 500.000 steklenic, kjer penine zorijo v najboljših razmerah.