Agli Amici 1887 & Penine Istenič

29. 03. 2019

Dve Michelinovi zvezdici! Dogodek, ki ga ne smete zamuditi!

Sobota
6. april 2019 ob 13.00h

"Ob pozdravnih mehurčkih na mehkih foteljih, zroč skozi steklo v modro nebo na vrtu, ki osvetljuje belo marmorno polkrožno klop okrog debele krošnje, kjer ste na majhnem trgu sredi še manjše vasi v predmetju Vidma pri prijateljih že od 1887, je le kruh, ki pa je tako slaščičarsko filigranski, da ni nobenega dvoma, v kaj se zvečer prelevi restavracija, ki jutra začenja s stoječim espressom na vaškem vogalu. Temen kruh, ki je povsod hrustljav, je tukaj mehek kot spužva, ki prav s svojo mehkobo ustvarja nove okuse. Svetel kruh, ki ima drugje sredico, je tukaj kreker z želatinasto skorjo, in žemljica, ki je povsod namazana, je tukaj polnjena z okusom, ki je tako drugačen, da ne začudi, ker takoj zatem prinesejo šatuljo, v kateri je – sladoled. Agli Amici, nam najbližji dve Michelinovi zvezdici! "
Vir: https://vivi.si/gostilna/agli-amici/

Če želite spoznati razliko med eno in dvema mišelinkama, če nočete za podobno izkušnjo trikrat dlje plačati trikrat več, če se/jo hočete nagraditi, potem je Agli Amici največ dobrojedskega, kar se vam lahko zgodi tako blizu! Najboljše - najbližje! Agli Amici, nam najbližji dve Michelinovi zvezdici!

Chef Emanuele Scarello je za nas pripravili naslednji meni:

Razglednice iz sveta:

Blinis, kaviar, kisla smetana in koper (Rusija)
**
Pokrovače krvava Mary (ZDA)
**
Bacalao s pil pil sauce (Španija)
**
Parjeni cmoki z inčuni in brokoli (Kitajska)
**
Tortelli Bolognese: domače testenine
z bolonjsko omako in sir Parmigiano (Italija)
**
Blanquette de veau (Francija)
**
Sladka Rosa di Gorizia, jogurt in liči (Friuli Venezia Giulia)

Cena po osebi: 160,00€ vključuje meni in izbrane penine Istenič.
Za rezervacije nas lahko pokličete na telefonsko številko 01-515-78-85 ali nam pišite na office@istenic.si

Število prostih mest na dogodku je omejeno. Organiziran bo tudi avtobusni prevoz na relaciji Ljubljana-Udine-Ljubljana. Cena prevoza je odvisna od števila prijavljenih. Odhod avtobusa iz postajališča Dolgi most je predviden ob 11.00h.