1. enologov izbor penin v letu 2019

26. 03. 2019

Spoštovani član Kluba ljubiteljev penin,

Dodobra smo že vstopili v leto 2019. Pomladni dnevi so kot nalašč za sprehode v naravi in uživanje v sončnih dneh. Vinogradi in narava se počasi prebujata. Po zimskem spanju komaj čakamo prve spremembe vinske trte, ki bo letos očitno odgnala dokaj zgodaj. V kleti se ekipa pripravlja na polnitev vina letnika 2018. Ocena trgatve 2018 je odlična. Osnovna vina so čista, skladna in imajo dovolj visoke kisline. Aromatika je čista in vse to je tisto, kar si želimo pri osnovnih vinih. Na prve mehurčke pa bo potrebno še malo počakati.

Za prvo trimesečje penin smo za Vas pripravili:

~ odlično rose penino Gourmet rose brut letnik 2015 (zmagovalec salona penin v Ljubljani in Zagrebu)
~ za aperitiv v prazničnih dneh je odlična jubilejna Barbara
~ za največje dosežke in zmage je odličen Prestige extra brut 2013

Gourmet Rose brut 2015

Zelo suha rose penina, pridelana iz samotoka modrega pinota odličnega letnika 2015. Modri pinot daje penini poln okus in karakterističen osnovni buket, dolgo ležanje na kvasovkah pa plemenit okus.
Najboljša je, če jo ponudimo kot aperitiv v visokih kozarcih za penino, da lahko poleg iskrivih mehurčkov opazujemo tudi njeno značilno oranžno-rdečkasto barvo. Penino Gourmet rosé brut ponudimo ohlajeno na 6°C k teletini, ribam, školjkam in mlademu siru.

Barbara

Jubilejna Barbara je osnovna linija Isteničevih penin, izdana ob 50 obletnici Isteničevih penin.
Pridelana iz sort laškega rizlinga, chardonnaya in rumenega plavca. Okus penine je podoben prvi izdaji penine Barbara letnika 1968. Na kvasovkah je zorela 24 mesecev. Penina Barbara je vino za družabnost, primerno za vsako jed, nepogrešljivo ob pogostitvah. Temperatura serviranja: 4-6°C.

Prestige extra brut 2013

Prestige extra brut 2013: Pridelujemo jo iz vin izključno najboljših letnikov sort chardonnay, ki penini oblikuje nežen in prefinjen karakter in modri pinot, ki ji oblikuje čudovito, čvrsto telo.
Zelo suha in zrela penina. Polnimo jo v steklenice posebne oblike in barve, ki zagotavljajo najboljše zorenje vina tudi po degoržiranju, oziroma odstranjevanju kvasovk. Penino Prestige extra brut ponudimo ohlajeno na 6°C k perutnini, ribam, školjkam in mlademu siru.

Po dve steklenici Gourmet rose 2015, jubilejna Barbara in Prestige extra brut 2013 Vas čakajo med 26.03.2019 in 04.04.2019 v naših specializiranih trgovinah v Ljubljani na naslovu Celovška cesta 72 in na Bizeljskem, Stara vas 7.
V kolikor Vam jih v tem času ne bo uspelo prevzeti, Vam jih bomo brezplačno dostavili na Vaš naslov. Cena izbora penin znaša 82,79 €. Če želite tokrat pošiljko preskočiti ali jo spremeniti nam to prosim sporočite.

POMEMBNO! - Članom kluba ki ste se odločili za letno članarino, pošiljamo »enologov« izbor zgolj informativno; prevzem, pošiljka in cena pa seveda za Vas ne veljajo. Če pa želite prevzeti paket, pa nam to seveda sporočite.

Hvala in lepo pozdravljeni.

S spoštovanjem,

Tomaž Bakšič
Istenič d.o.o.